fbpx

Biotona Beginner’s Matcha

Thee is één van de meest gedronken dranken in de wereld. Mijn favoriete thee is Matcha. Ik was zeer benieuwd naar de Matcha van Biotona.

Biotona heeft 3 soorten Matcha. Het verschil zit in de smaak en de duur van de overschaduwing, de grootte van de bladeren, de expertise en ervaring van de boer en de groeiplaats.

Ze hebben de Beginner’s Matcha, Superior Matcha en de Extra premium Matcha.

De Beginner’s Matcha heb ik uitgeprobeerd. Deze is afkomstig van de eerste pluk. Deze soort is perfect als je voor de eerste keer Matcha drinkt. Persoonlijk vind ik deze niet de beste. Maar ik drink namelijk ook al enkele jaren Matcha. De beginner’s Matcha heeft een krachtigere en bitterdere smaak. Deze kan ook gebruikt worden voor in de keuken.

De Superior Matcha komt van een eerste en zeer begeerde lenteoogst begin mei. Deze smaak is het meest populair. Het heeft een rijkere aroma met fruitige accenten. Deze is geschikt om dagelijks te drinken.

De Extra premium Matcha komt ook een zeer begeerde lenteoogst. Bij deze soort is de kleur nog feller groen. Je drinkt deze het best als je een echte Matcha-liefhebber bent.

De bereiding van Matcha is niet zoals bij andere theesoorten. Je laat water koken om het daarna te laten afkoelen tot 80°C. Daarna doe je er 1g thee bij of 2 bamboelepels. Als laatste klop je de matcha tot een schuimige vloeistof. Daarvoor gebruik je het best een bamboeklopper.

Ik ben een echte Matcha-liefhebber, er zitten ongelofelijk veel goede stoffen in.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Welkom bij The Spotlight ! Je zal hier voornamelijk lifestyle en beauty artikelen vinden. Maak het je gemakkelijk en lees mijn artikeltjes ! Er staan er namelijk al een hele pak op.

VOLG ONS OP
Adverteren