fbpx

Toerist in eigen land: Antwerpen

Vroeger kwam ik zelden in Antwerpen. Tweemaal per jaar ging ik er heen om te winkelen, dan liet ik mij ook volledig gaan. Sinds het begin van The Spotlight kom ik er veel meer. Antwerpen is echt één van mijn favoriete steden geworden.

Samen met de Mercedes A45 AMG ging ik naar Antwerpen. Het was een zonnige dag, ideaal om het panoramisch dak te openen en een leuk muziekje op te zetten.

Waarschijnlijk kennen veel van jullie Antwerpen al. Maar toch laat ik je graag een paar van mijn favoriete plekjes zien dichtbij de jachthaven, ook wel het eilandje genoemd.

’s Middags ging ik eten bij de Burgerij. Daar hebben ze fantastische burgers. Alles is vers gemaakt en het gaat super snel. In de zomer kan je buiten zitten aan het water met zicht op het MAS. Hun motto is dan ook dat alleen het beste goed genoeg is.

Museum aan de stroom, beter gekend als het MAS. Een knap gebouw die je aandacht trekt. Er zijn enkele tentoonstellingen die je er kunt bezoeken.

Binnen stond er een grote Boeddha en op het dak stond er ook een stukje kunst.

Maar het is meer dan een museum. De grootste troef is toch wel het dak. Daar heb je een 360 graden uitzicht over de stad, de haven en de Stroom. De perfecte locatie om foto’s te nemen van de stad én het is helemaal gratis toegankelijk.

Het eilandje is perfect om een terrasje te doen. Ik ging nog iets drinken bij het Felix Pakhuis. Met het zicht op de jachthaven was het heerlijk ontspannen.

Antwerpen heeft ook iets romantisch. Er staat een muur waar je een slotje kan aanhangen. Geen brug zoals we het kennen in Parijs maar een muur met de A van Antwerpen.

Toen ik terug naar huis reed trok het Havenhuis mijn aandacht. Het is ontworpen door architecte Zara Hadid. Je kan het Havenhuis bezoeken met een gids én genieten van de prachtige skyline van Antwerpen.

Dit zijn maar een paar van de vele leuke plaatsen van Antwerpen. Het was ontzettend tof om de dag door te brengen met de Mercedes A45 AMG. Wil je meer te weten komen over deze auto? Lees dan zeker de review!

 

De Burgerij – Sint-Laureiskaai 8, 2000 Antwerpen
Museum aan de Stroom – Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen
Felix Pakhuis – Godefriduskaai 30, 2000 Antwerpen

Slotjesmuur – Godefriduskaai, 2000 Antwerpen
Havenhuis – Zaha Hadidplein 1, 2030 Antwerpen

Welke plaatsen in Antwerpen moet ik volgens jou zeker eens bezoeken?

 

1 Reactie
  1. ’t eilandje is ook mijn favoriete deel! Ik ben nog nooit naar de burgerij geweest, moet ik eens doen. Met die mooie auto zou ik ook wel willen gaan, heel mooi!!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Welkom bij The Spotlight ! Je zal hier voornamelijk lifestyle en beauty artikelen vinden. Maak het je gemakkelijk en lees mijn artikeltjes ! Er staan er namelijk al een hele pak op.

VOLG ONS OP
Adverteren