fbpx

Polar A360


Tijdens het sporten en het dagelijkse leven meten we graag onze activiteit. We willen ons meer bewust zijn van onze gezondheid. Ik heb al enkele activity trackers getest en nu is Polar A360 aan de beurt!

Polar A360 die steunt je tijdens de training en alledaagse activiteiten. De eerste fitness tracker met hartslagmeting aan de pols. Touchscreen, kleuren, smart notifications, slaap,… de tracker heeft het allemaal.

Hij laat je tijdens de dag zien hoeveel stappen je zet. Je kan verschillende soorten designs van klok kiezen. Bij de standaard klok (bovenstaande foto) kleuren de cijfers blauw naarmate je je doel bereikt. Als je een even neerzit krijg je na zo’n 50 minuten een melding dat het tijd is om recht te staan.

Naar het menu gaan doe je door even omhoog te schuiven. Dan kan je kiezen tussen mijn dag, training of hartslag.

Bij mijn dag kan je zien hoeveel stappen je al hebt gezet. Er staat ook bij hoeveel kilometer dat is. Een leuk detail is dat hij aangeeft wat je nog moet doen om je doel te bereiken. Zo staat er soms 1 uur rechtstaan of 20 minuten lopen. Het geeft je een motivatie om die stappen te zetten. Alle trainingen zijn ook zichtbaar in dit menu.

Bij de training kan je kiezen welke training je zal doen. Als je bijvoorbeeld joggen kiest dan begint hij direct te meten hoe snel je loop, afstand, hartslag,…. De hartslag wordt weergegeven in hartslagzones. Hiermee heb je een duidelijk beeld als je te hoog gaat of eerder een extra inspanning moet doen. Na afloop krijg je een mooi overzicht in de app en op de website. De A360 is ook volledig waterdicht. Ik ben ermee gaan zwemmen en hij deed heel goed z’n werk. Eerst ging de touchscreen actief door het water, gelukkig was dit snel over. De activity tracker ging in vergrendel modus.

De hartslag kan ook gemeten worden zonder dat je aan een activiteit bezig bent. Gewoon even het menu hartslag selecteren.

De slaap wordt automatisch gemeten. Je hoeft niets aan te geven dat je gaat slapen. Wat ik wel handig vond is om hem in nachtmodus te zetten. Het scherm gaat dan niet oplichten als je je arm draait. Het is niet nodig maar wel handig. Je kunt ook een wekker instellen. De A360 gaat dan gaan trillen als het tijd is om op te staan.

En dan nog dit leuke extraatje! De meldingen van m’n telefoon komen er ook op. Je kan er wel niets meedoen. Als er iemand belt kan je zien wie het is maar je kan niet opnemen. Hetzelfde met een sms of een andere notificatie. Dat is uitaard geen probleem want het is nog altijd een fitness tracker en geen smart watch.

Er is een gratis app beschikbaar en op de website van Polar kan je ook alles bijhouden. Ik gebruik de app het meeste. Je kan heel snel verbinden. Alles wordt in een mooi overzicht getoond.

Op de website krijg je een kalender te zien met de activiteiten per dag. Na een training wordt er ook een herstel training voorgesteld. Heel handig als je eens niet weet welke sport je kan doen.

De Polar A360 kan je ook uit zijn bandje halen. Er zijn nog verschillende andere kleuren beschikbaar. Hij past dus helemaal in je dagelijkse leven. Eigenlijk hoef je hem nooit uit te doen. Heb je een outfit waarbij je een witte horloge wilt, dan kan je gewoon het witte bandje nemen.

Ik vindt hem perfect! Je kunt hem dragen tijdens de dag en als je gaat trainen. Het is ook heel leuk dat er smart notificaties op komen. De hartslag meter is ook heel accuraat. Ik heb hem vergeleken met de polar hartslagband. De resultaten waren hetzelfde. Ik kan geen minpuntjes opnoemen. Hij is super!

Perfect voor als je een fitness tracker zoekt en ook je dagelijkse activiteiten wilt meten.

Voordelen

  • Doet alles wat een fitness tracker moet doen
  • Hartslag via de pols is goed
  • Mooi design
  • Polsbandjes zijn verwisselbaar

Nadelen

Prijs: € 199,90

 

1 Reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Welkom bij The Spotlight ! Je zal hier voornamelijk lifestyle en beauty artikelen vinden. Maak het je gemakkelijk en lees mijn artikeltjes ! Er staan er namelijk al een hele pak op.

VOLG ONS OP
Adverteren