fbpx

Woensdag 5: Apps voor Fotobewerking

In dit artikel zal ik het nu hebben over mijn 5 meest gebruikte foto apps.

Picfx

Picfx gebruikt ik eigenlijk niet heel veel. Als ik effecten op mijn foto wil zoals hieronder dan is Picfx de ideale app. Het nadeel aan de app is dat hij je foto’s automatisch vierkant maakt. Het is geen groot nadeel want de meeste foto’s belanden daarna toch op Instagram.

Je hebt een grote keuze aan filters. Naast de licht filters heb je ook nog gewone zoals zwart-wit, antiek, sepia,…. Voor deze filters gebruik ik liever andere apps, die kan je verder in het artikel vinden.

Over

Over! Mijn meest gebruikte app om tekst op foto’s te plaatsen. Je hebt er een overvloed aan lettertypes en quotes.

De tekst kan in verschillende kleuren, afmetingen en lettertypes worden geplaatst. Je moet voor de app wel iets betalen maar ik vindt hem zijn geld zeker en vast waard.

Gridditor

Om de foto lichter of donkerder te maken gebruik ik Gridditor. Als je de foto invoegt moet je een focus punt aanduiden, daarna gaat de app verschillende foto’s tonen. Je kan dan telkens een foto selecteren en het effect sterker maken. Voor bijna elke foto gebruik ik Gridditor.

Snapseed

Snapseed is mijn held om foto’s te knippen en om foto’s zwart-wit te maken. Hij knipt de foto even gemakkelijk en goed uit als op de computer. Dat is handig want soms moet er iets uit de foto worden geknipt. Als je graag wolken foto’s maakt is hij ook heel leuk. De filter drama laat de foto’s zwaarder worden, hierdoor lijken de wolken heel erg zwaar.

Vintique

De naam zegt het zelf. Met deze app maak je een foto vintage en antiek. Hij bevat heel wat filters die je in de voorgaande apps niet vindt.

Er kunnen ook verschillende filters over elkaar worden geplaatst. Je kunt ook tekst aan de foto toevoegen maar dat vindt ik in deze app niet zo handig, daarvoor gebruik ik liever Over. Veel meer dan filters toevoegen kan de app jammer genoeg niet.

Dit waren mijn 5 meest gebruikte apps om foto’s te bewerken.

Als je nog suggesties hebt voor een ‘woensdag 5:…’ laat het zeker weten hieronder of via Twitter, Facebook, Instagram,….

Welke apps gebruiken jullie om een foto’s te bewerken? 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Welkom bij The Spotlight ! Je zal hier voornamelijk lifestyle en beauty artikelen vinden. Maak het je gemakkelijk en lees mijn artikeltjes ! Er staan er namelijk al een hele pak op.

VOLG ONS OP
Adverteren