fbpx

Woensdag vijf: Mallorca must sees

Zin om op reis te gaan? Wil je niet lang vliegen maar toch een prachtige bestemming hebben? Dan is Mallorca de ideale plaats om je vakantie door te brengen.

Mallorca is een populair eiland die deel uitmaakt van de Balearen. Het is een leuke bestemming als je niet te ver wilt vliegen of als je geen tijdsverschil wilt hebben. Dagelijks kun je op het vliegtuig stappen richting het eiland. De vlucht duurt amper 2 uur en 15 minuten. Je hebt ook geen extra kosten om een internationaal paspoort aan te vragen. Dit kost namelijk ook veel en je kunt gewoon met je identiteitskaart reizen.

Je kunt er ongestoord zonnen. Er zijn maar liefst 100 strandjes waar je heerlijk kunt genieten van de zon en van de Middellandse Zee. Ook om te feesten is het er super leuk. Wie voor een sportieve vakantie kiest is hier ook aan het juiste adres. Hieronder zal ik je 5 plaatsen tonen die je zeker en vast moet gezien hebben in Mallorca.

Catedral de Mallorca

De kathedraal van Mallorca is gelegen in de hoofdstad Palma, helemaal in het zuiden van het eiland. Het is één van de meest bekende bezienswaardigheden in Mallorca. Als je in de hoofdstad bent moet je hier zeker en vast eens langsgaan.

Santa Ponsa

Als je hier aan het strand zou liggen zou je toch haast denken dat je op de Caraïben zit. Het is wel degelijk een strandje op Mallorca, genaamd Santa Ponsa. Dit is één van de kleinste maar mooiste stranden die er zijn. Je ligt ook niet zo ver van de luchthaven dus je hebt gelukkig geen lange busrit nodig om hier te geraken.

Cala Mondrago

Zin om de natuur te verkennen? Dan moet je zeker hier zijn. Het is een prachtig natuurgebied. Cala Mondrago is ook ideaal als je met een hele familie op reis gaat.

Cala D’Or

Ook als je met de kindjes op reis gaat is dit een leuke plek. Er is een klein centrum waar je kunt winkelen. Dit gebied is ook het meest geliefd bij de Nederlandstalige bevolking. Je zult je er dus zeker verstaanbaar kunnen maken als je niet veel talen kent. En dit is ook een leuke plaats om te gaan feesten!

Alcudia

Als laatste toon ik je het stadje Alcudia. Wanneer je geen zin hebt in een drukke stad of een rustig strand, dan ben je hier aan het goede adres. Er zijn veel gezellige terrasjes waar je de namiddag kan doorbrengen. Natuurlijk kan je hier ook rustig winkelen in het centrum.

Heb jij zin gekregen om naar Mallorca te gaan? Ik alvast wel na het schrijven van dit artikel. Je weet dat er hier op The Spotlight af en toe artikels online komen over reizen. Ik zou graag meer zo’n woensdag vijf artikels willen maken. Wat vindt jij hiervan? Ik ga deze zomer ook een aantal citytrips doen en hierover zal ik zeker verslag van uitbrengen.

Ben jij al eens in Mallorca geweest?

Foto: 1, 2, 3, 4, 5
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Welkom bij The Spotlight ! Je zal hier voornamelijk lifestyle en beauty artikelen vinden. Maak het je gemakkelijk en lees mijn artikeltjes ! Er staan er namelijk al een hele pak op.

VOLG ONS OP
Adverteren