fbpx

Onze favoriete steden voor een citytrip

Op citytrip gaan is één van onze favoriete vakanties. Accor Hotels deed een onderzoek bij de Belgen wat nu hun favoriete Europese stad is. Misschien doe je wel ideeën op voor een citytrip.

We bezoeken allemaal graag een grote stad. Het is leuk om tijdens een verlengd weekend een citytrip te boeken. Zo kun je op vakantie tijdens het jaar. Je hoeft niet te wachten tot je verlof hebt en er een weekje tussenuit kan. MWM2 onderzocht in opdracht van Accor Hotels waar de Belgen nu massaal naartoe trekken. Ze vroegen het aan 527 Belgen.

Je kunt het misschien al raden maar Parijs is de meest geliefde stad voor een citytrip. Het is helemaal niet ver en je kunt er shoppen tot je niet meer kunt. Parijs heeft namelijk ook veel mooie culturele bezienswaardigheden te bieden. Op de tweede plaats staat Amsterdam. Het is ongeveer even ver als Parijs. Waarschijnlijk is Amsterdam ook erg in trek omdat je er ook Nederlands kunt praten. Dit is soms een groot pluspunt voor de reizigers. Het is dan veel gemakkelijker om de weg te vragen of om iets te bezoeken. Ze zullen je overal verstaan. Ik ben vorig jaar een halve dag in Amsterdam geweest voor een event en het is er zo mooi. Een prachtige stad om je weekend door te brengen! Daarna komt Londen. Veel mensen trekken ernaar toe tijdens de feestdagen. Je kunt er super leuke kerstcadeautjes kopen. Zeker een aanrader om te gaan kerst shoppen in Londen. Na deze steden zijn ook Brussel, Barcelona, Berlijn, Rome,… een stad waar veel Belgen te vinden zijn. Barcelona is helemaal niet zo ver en er zijn aangename temperaturen in de zomer.

Bijna elke stad bezoeken we voor een andere reden. Om te winkelen zijn we het meest te vinden in steden zoals Milaan, Brussel en Parijs. Als je liever tot rust komt dan kan je dat het best in Oslo en Stockholm. Ook een culturele citytrip is zeker de moeite waard. Rome, Berlijn en Praag zijn daarvoor de geschikte steden.

We overnachten ook het liever in een hotel dan in een Bed & Breakfast of een hostel. En de partner gaat meestal mee op citytrip.

Wat is jouw favoriete stad voor een citytrip?

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Welkom bij The Spotlight ! Je zal hier voornamelijk lifestyle en beauty artikelen vinden. Maak het je gemakkelijk en lees mijn artikeltjes ! Er staan er namelijk al een hele pak op.

VOLG ONS OP
Adverteren