fbpx

10 tips om te vliegen met kinderen

Even geleden kreeg ik een mail van British Airways met tips over hoe je het beste met kinderen vliegt. Het kan soms lastig zijn om met kindjes te vliegen. Met deze tips zal het zeker een stuk beter gaan.

We willen onze kleintjes natuurlijk niet achterlaten als we op reis gaan. Ze hebben het soms lastig om zo lang stil te zitten of om met de luchtdruk om te gaan. Toen ik deze tips kreeg wou ik ze natuurlijk delen met jullie. Hieronder staan 10 tips.

 1. Neem een zak speelgoed mee aan boord (bijv. kleurboeken, knuffels, strips, spelletjes, Ipad etc.), zo hou je de kinderen gedurende de hele vlucht bezig. Haal op verschillende momenten iets anders uit de zak en outhou, iets nieuws houdt hen meestal net extra lang stil.
 2. Vergeet niet om steeds een (onscherpe) pen bij de hand te hebben – niets zo leuk als wat te kriebelen of te schrijven.
 3. Trakteer je kinderen op een zuigsnoepje tijdens het opstijgen en het landen – dit houdt hun oortjes beter vrij.
 4. Als kleine kinderen wenen tijdens het opstijgen of het landen, is dit vaak hun manier om hun oren vrij te houden of te maken, op dezelfde manier als volwassenen in hun neus knijpen.
 5. Informeer de steward of stewardess over hoe je als gezin de maaltijd aan boord het liefst organiseert (bijv. eerst de kinderen bedienen, dan afruimen en vervolgens eten de ouders).
 6. Als je voor jouw kind graag een maaltijd buiten het aangeboden menu wenst, bestel deze dan online op voorhand.
 7. Voorzie een dikke trui, want de temperatuur aan boord is soms net iets te koud voor kinderen. Uiteraard kan je ook steeds een dekentje aan de steward of stewardess vragen.
 8. Voorzie natte doekjes voor plakkerige handjes.
 9. Neem rietjes mee, de meeste luchtvaartmaatschappijen voorzien dit niet aan boord.
 10. Denk eraan om bepaalde medicijnen zelf mee te nemen, vloeibare paracetamol voor kinderen is bijvoorbeeld niet overal in het buitenland zo gemakkelijk te vinden, en al zeker niet aan boord.

Als je reist met een baby, hebben de stewards en stewardessen van British Airways nog volgende extra tips voor jou in petto:

 • Vergeet niet om voldoende luiers mee te nemen – zeker voor langeafstandsvluchten
 • Voorzie voldoende babyvoeding en –potjes; het cabinepersoneel heeft een kleine extra voorraad flessenvoeding, maar beschikt niet over de flesjes zelf.
 • Je neemt best een kleine, opplooibare buggy mee, die in de opberglades past – grotere exemplaren moeten vaak in het bagageruim.
 • Breng een eigen verschoningsdoek mee, die je op de verschoningstafel kan leggen in het toilet.

Neem jij je kindjes mee op vliegvakantie?

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Welkom bij The Spotlight ! Je zal hier voornamelijk lifestyle en beauty artikelen vinden. Maak het je gemakkelijk en lees mijn artikeltjes ! Er staan er namelijk al een hele pak op.

VOLG ONS OP
Adverteren