fbpx

Fashion in Las Vegas

In de Verenigde Staten moet je in New York dan wel Los Angeles zijn als het je gaat om de mode-industrie. Maar er lijkt een andere grote stad op de deur te kloppen waar het gaat om de gunsten vanuit de fashion branche: Las Vegas. Inderdaad: de gokhoofdstad van de wereld timmert hard aan de weg om ook op het gebied van mode wat voor te gaan stellen.

Las Vegas is gelegen in Nevada, de Silver State, dat voor een groot deel uit woestijn bestaat. De grond is er goedkoop en het belastingklimaat erg gunstig. Dit zijn twee belangrijke vereisten voordat bedrijven zich ergens willen vestigen. Daarnaast ligt het maar een goede 400 kilometer van Los Angeles af.

Maar er is meer dat Las Vegas aantrekkelijk maakt voor deze bedrijven. Toonaangevende beurzen worden in Las Vegas gehouden op het gebied van Fashion en Beauty. Twee keer per jaar (februari en augustus) wordt de Fashion Week Las Vegas georganiseerd waar de hele modewereld op afkomt. Designers, modehuizen en kopers treffen elkaar voor de laatste trends. Daarnaast is er altijd een designer contest waarbij de winnaar zich de volgende keer met een volledige lijn mag presteren. In februari van het afgelopen jaar was dat de Duitser Robert Pointner. Zijn Ready-To-Wear lijn trok de aandacht en uiteindelijk wist hij een goede deal te sluiten met een koper.

Misschien wel de grootste beurs ter wereld is de Magic Market Week, heeft helemaal niets met goochelaars en illusionisten te maken overigens. Dit was tot voor een jaar of twee geleden puur een business-to-business aangelegenheid. Er waren 110 standhouders op het modegebied en vervolgens werden er 2.000 potentiële kopers uitgenodigd om zaken te doen. Echter sinds vorig jaar is ook het publiek toegelaten tot de beurs en als particulier zal je hier je ogen uitkijken.

De Magic Market Week heeft trouwens min of meer Las Vegas Fashion Lab geadopteerd. Dit is een eenvoudig doeltreffend idee van Megahn Boyd. Hij huurde een groot pand en geeft daar aankomend designers in de modebranche de kans om samen te werken aan ideeën, van elkaar te leren en elkaar ook te inspireren. Af en toe worden dan kopers uitgenodigd om te kijken of er ook echt talent rondloopt. Die eerste keer was een groot succes, want waar op 150 kopers gerekend werd, kwamen er bijna 1.000. De Magic Market Week geeft ze ook dit jaar de kans om zich te presenteren aan een enorm publiek en zo misschien wel een goede opdracht binnen te halen.

Naast de Fashion beurzen is er ook de jaarlijkse Beauty Expo USA, wat natuurlijk raakt aan de mode branche. Het is dus niet alleen casino’s wat de klok slaat in Las Vegas, naast bovengenoemde evenementen wordt ook nog eens het jaarlijkse iHeart Radio Festival er gehouden.

Misschien eens een bezoek brengen aan Sin City?

 

Geschreven door Bart

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Welkom bij The Spotlight ! Je zal hier voornamelijk lifestyle en beauty artikelen vinden. Maak het je gemakkelijk en lees mijn artikeltjes ! Er staan er namelijk al een hele pak op.

VOLG ONS OP
Adverteren